info@drmuratfece.com
+90 (552) 305 13 39
img

Akıllı Mercekler

Çok Odaklı Göz İçi Mercekler

Gözlüklerinden kurtulmak isteyen ancak lazer tedavisine uygun olmayan hastalar, göz içi mercek operasyonları seçeneğinden yararlanabilirler. Bu teknikte göze 3 mm’den küçük bir kesiden girilir, lensin zarı yuvarlak olarak çıkarılır. Göz merceği ultrason dalgaları veren bir cihaz ile sıvılaştırılarak emilir, yerine katlanabilir yeni göz merceği yerleştirilir. Bu yönteme Clear (şeffaf) lens değişimi denilmektedir. Bu tedavi yönteminde gözün içindeki mercek alınıp yerine birden fazla odak kabiliyeti olan mercek konulmaktadır. Bu merceklerde çeşitli halkalar mevcuttur. Bu halkaların bir kısmı uzağı, bir kısmı da yakını görmeyi sağlar. Bu tedavi için hasta seçimi çok önemlidir. Tedavinin kendisinin aynı zamanda bir katarakt ameliyatı olması sebebiyle hem kataraktın tedavisi hem de uzak ve yakın görme probleminin çözümü mümkün olabilmektedir. Bu yöntem ile uzak, yakın ve astigmat şikayetleri tedavi edilebilir. Hastanın öncelikle detaylı bir göz muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Her hastanın gözü bu tip bir ameliyata uygun olmayabilir. Kataraktı olan hastaların mesleki konumu, yaşı, sosyal aktivitesi, okuma alışkanlığı, entelektüel düzeyi de hasta seçiminde önem taşımaktadır. Uygun hasta seçimi, uygun teknik, hekimin tecrübesi ve doğru mercek seçimiyle yapılacak bu ameliyatlarda başarı yüzdesi çok yüksektir.

Tri-fokal Akıllı Mercek

Akıllı mercek operasyonu, uzak ve yakın problemleri yaşayan veya katarakt ameliyatı olmak isteyen kişiler için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Trifokal lensler, tasarımına bağlı olarak yakın-uzak ve orta mesafe diyebileceğimiz odaklama özelliğine sahip merceklerdir. Bu ameliyatlarda takılan mercekler ömür boyu göz içinde kalır. Hekim tarafından gözün içine yerleştirilir. Lensin alerji yapması veya doku tarafından kabul edilmemesi mümkün değildir. Bu ameliyat öncesinde hastanın detaylı bilgilendirilmesi çok önem taşır. Uygun hasta seçimi, uygun teknik, ameliyatın gerçekleştiren hekimin tecrübesi ve doğru mercek seçimi yapılacak bu ameliyatın sonucuna etki eden faktörlerdir. Mercek seçimi ve doğru uygulanması, bu cerrahinin en önemli tarafıdır. Hastanın yüksek numaralı gözlüklerinden kurtulması ve bir daha gözlük kullanmadan yaşamına devam etmesini sağlayan bu mercekler ömür boyu kaliteli görüş garantisi sağlamaktadır. Trifokal mercekler üç odaklıdır. Bu mercekler takıldığında, uzak, yakın ve orta mesafe sorunlarını ortadan kaldırarak 40 cm ile 2 metre arasında kalan mesafeyi de net görmenizi sağlayacaktır. Ameliyat sonrasında bir süre damlalar kullanılarak göze koruma sağlanır. Yaklaşık 3-4 hafta kadar bu damlaların kullanılması ve gözün korunması gerekir. Ameliyattan 2-3 gün sonra hemen hemen tüm hastalar günlük ev ve iş düzenlerine dönebilir.

PowerON / AddON Akıllı Mercek

Bu mercekler katarakt ameliyatı olmuş ve mercek takılmış hastaların uzak, yakın ve orta mesafeyi görmelerini sağlayıp astigmat problemine de çözüm getirilebilmektedir. Mucize niteliğindeki bu mercekler daha önce normal merceklerle katarakt ameliyatı olmuş ve gözünde miyop, astigmat veya yakın görme gibi bazı kırma kusurlarından kurtulamamış kişiler için ideal bir çözümdür.

Fakik IOL Tedavisi

Lazer ameliyatlarından farkı, uygulamanın geri dönüşümlü olabilmesi ve yüksek miyop ve hipermetrop olan kişilere de uygulanabilir olmasıdır. Fakik Lens Tedavisi İle; -20 diyoptriye kadar miyoplar, -6 diyoptriye kadar miyop astigmatlar, +10 diyoptriye kadar hipermetroplar, +6 diyoptriye kadar hipermetrop astigmatlar tedavi edilebilmektedir.

Fakik lens ameliyatı 18 yaşından büyük olup son iki yıl içerisinde hiç ilerleme yoksa, gözünde glokom (göz tansiyonu), retina hastalıkları ve kataraktı olmayan kişilere uygulanabilir. Bu tedavinin kişinin göz yapısına uygun olup olmadığının kesin kararı, yapılacak detaylı göz muayenesi ve kornea dokusunun özel tetkiklerle incelenmesi sonucunda belirlenir.

Gözün içerisine yerleştirilen lens saydamdır ve göz dokusuyla uyumlu bir şekilde tüm süreçler ideal olarak gerçekleşirse ömür boyu sorun çıkarmadan kalacak tıbbi bir malzemedir. Göze yerleştirilen bu lensler ameliyat sonrası dışarıdan bakıldığında görülemez ve lensin gözdeki varlığı hasta tarafından hissedilmez. Göz içine yerleştirilen bu lens, hastanın isteği doğrultusunda geri çıkartılabilmektedir.